"הלחץ הורג אותי"... "מרב לחץ אין לי מוטיבציה לכלום"... "אני לא יכול יותר עם הלחץ הזה"... "אני כל הזמן בסטרס"... "אני בסטרס מ..." "אין לי כוח יותר..." 
רמת הלחץ שאתם חווים היא תוצר של הדרך בה אתם מפרשים את האירועים סביבכם...

כשאתם מרגישים מאוימים או חרדים ממשהו, ממישהו או ממצב מסוים, המוח מגיב אוטומטית באמצעות שינויים פיזיולוגיים והתנהגותיים בניסיון להתמודד עם האיום הנחווה ובשאיפה להחזיר את הגוף לאיזון בהקדם. התגובה הפיזיולוגית כוללת שחרור חומרים כמו אדרנלין, קורטיזול ועוד, מעלה מדדים פיזיולוגיים חיוניים כמו קצב נשימה, דופק ומתח שרירים, מאטה את קצב העבודה של מערכות פחות חיוניות באותו הרגע כמו מערכת העיכול וכליות ועוצרת את פעילות מערכת החיסון! תגובה זו אולי נחוצה ויעילה ברמה מסוימת להשגת מטרות הדורשות ריכוז גבוהה וכמובן במצבי סכנת חיים  והיא עובדת מצוין לזמן קצר בלבד (מספר דקות).

אולם כשהמערכת עובדת בתדירות גבוהה ולאורך זמן היא פוגעת בבריאות ובתפקודיים קוגניטיביים והתנהגותיים. המוח מזהה ביום יום מצבים כסכנות קיומיות ומפעיל את תגובת הסטרס.

המוח לא מבדיל בין דמיון למציאות!! מריץ מחשבה/אירוע ומגיב (פיזיולוגית) בהתאם , כאילו זה ממש קורה... ככל שתגובות הסטרס חוזרות על עצמן הן הופכות להיות חלק בלתי נפרד מהיום יום שלכם גם כאשר לא מרחפת עליכם סכנה קיומיות (אלא רק מתפרש בלא מודע כסכנה קיומית), דבר שפוגם לכם במצב הרוח, במוטיבציה,

ברמת התפקוד, בשביעות הרצון מהחיים ובבריאות.

 

אתם יכולים להפחית רמות של סטרס ולתעל את האנרגיות לשיפור הרווחה הנפשית...

 

בתהליך מובנה נוכל להבין את הקושי, להגדיר מטרות, לשנות את דפוסי החשיבה המזיקים והמחלישים ולאמץ דפוסי חשיבה יעילים ומחזקים, לייצר מוטיבציה שתקדם אתכם אל המטרות שלכם וטכניקות לרגיעה והפחתת מתחים בהתאמה אישית.

 

· זיהוי המחשבות והפרשנויות שמעוררות את הסטרס, הגדרה ופרשנות מחודשת למצבים אלו יכולה לעזור בהפחתת

תגובת הסטרס. כמו כן לייצר גישה אחרת ללחץ ולהשתמש בו כמנוף והפיכתו ללחץ חיובי שיעזור לכם להשיג את המטרות שלכם.

 

· דמיון מודרך – כיון שידוע שהמוח אינו מבדיל בים דמיון למציאות שימוש בדמיון מודרך לרגיעה ולהשגת מטרות יעיל מאוד

בהורדות רמת הסטרס ומייצר קרקע פורייה להטמעת מחשבות ואמונות שייצרו שינויים רצויים בחייכם.

 

· פעילות גופנית משפרת את תפקוד המוח , משחררת חומרים (סרטונין, דופמין, נוראדרנלין) משפרי מצב רוח, מרגיעים ומשפרים את תפקוד הקורטקס (מרכז החשיבה במוח) וסוטרת את השפעות הסטרס הכרוני. בנוסף פעילות גופנית ממריצה את הדם ומשפרת את פעילותם של מערכות חילוף החומרים ומערכת העיכול שנפגעות מלחץ מתמשך. חשוב לציין שכל פעילות גופנית גם ברמת מאמץ קל-בינוני, מפחיתה רמות של לחץ!

 

במידה ואתם סובלים מסטרס , עם או בלי לדעת את הסיבה האמיתית, תוכלו לפנות לטיפול שיותאם באופן אישי עבור כל אחד ואחת , בטיפול נעבוד על שינוי דפוסי החשיבה וההתנהגות, ויסות רגשי, בהתאם לצורך.

 

הטיפול אפשרי גם תוך כדי ובשילוב הליכה בחוץ...

 

שלך,

פולי

פסיכולוגיית ספורט | ניהול לחצים וחוסן | NLP | איכות חיים

פולי רביד

סטרס/לחץ/דחק, מוטיבציה, פעילות גופנית ומה שבניהם...​

פסיכולוגיית ספורט | ניהול לחצים וחוסן | NLP | איכות חיים​